Hvorfor blir jeg egentlig så sinna?

Visste du at SINNE gjerne har utspring fra en frustrasjon eller sorg? Det er mye energi i ett sinne, og ofte er det som å steame ut en trykkoker, fordi det er ofte er mye som har bygd seg opp av følelser og energi over tid.

Sinne er følelsesbasert og kommer gjerne til uttrykk når du har en følelse av å ikke lykkes eller få til noe, kjenner deg utilstrekkelig, føler deg feil, svak, stresset og kanskje helt utslitt og uten energi sammen med noen i en relasjon.

Udekket behov

Sinne er ikke en følelse som kommer uten at det ligger noen såre følelser bak. Det er ikke slik at du PLUTSELIG blir sinna. Ofte er det fordi du har ett udekket behov i møtet med partneren din, jobben din, venner – eller familien din. Det handler ofte om ett behov for å bli sett.

Som oftest ønsker vi at partneren bare skal SKJØNNE hva vi tenker og komme i møte, men dersom partneren din sitter med samme udekkede behov er det vanskelig å se deg – eller komme deg i møte og dekke behovet ditt. Kanskje du ikke helt vet hva du har behov for – eller trenger – selv? Da er det enda vanskeligere å dekke behovet ditt – fordi du blir UTYDELIG både for deg selv og partneren din.

Vi påvirker hverandre 

….og dette påvirker da paret også. Eller det påvirker omgivelsene dine. I sånne situasjoner kan det være greit å oppsøke en terapeut eller parterapeut. Det kan være fint å få støtte – og finne ut av hva du – eller paret du er en del av – sliter med. Kanskje trenger du å sortere og få bekreftelse på at det ikke bare du som er helt “gal” fordi du er sinna og at du tar det ut på omgivelsene dine. Kanskje blir du veldig sliten av det og føler deg uvel etter at du har agert ut. Dette kan ofte bli en dårlig spiral. Dårlig samvittighet er ofte et resultat. Men ved å gå å slå deg selv i hodet med at du “burde” vært bedre eller annerledes enn du faktisk er blir du bare enda mer feil og frustrert – og antagelig mer lei deg!

I disse situasjonene er det viktig å få støtte for å komme seg ut av spiralen – og støtte til å komme ut av den fastlåste situasjonen som gjør at du blir så frustrert og lei deg. Støtte til å mestre igjen, og til å sette den ene foten foran den andre og komme videre!

Pia 🙂